Klein Volk en vrijkaarten Adrian Sherwood (Het Bos)

Klein Volk is Marie Baeke & Wesley Buysse. Op 1 maart brengen ze hun fantastische en onbevangen debuut-LP ‘Gulden Onversneden’ uit op het eigen Kort Dag-label. Ze scoorden zopas hun eerste A-lijst hit met ‘Mooi Weer‘ en mogen vooral het komende vrijdag allemaal in het lang en breed komen uitleggen in Sterrenplaten. (Het beeld hieronder is ‘terugblik op huwelijk’, Bert Huyghe – ontwerp is van Anne De Boeck.)

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Klein_Volk_Gulden_Onversneden_3000x3000px_FRONT.w1024.jpg

Voor Adrian Sherwood die op 15 maart in Het Bos staat geven we vrijkaarten weg. Sherwood was eind jaren 70 een van de sleutel figuren van de ‘Punky Reggae Party’, had niet zoveel met the Sex Pistols, wel met reggae. Naarmate post-punk ontsproot trok de Londenaar op met The Slits en The Pop-Group en stapte z’n eigen On-U Sound label uit de grond. Eerst met Creation Rebel, maar snel daarna trok hij de studio in met African Head Charge, Mark Stewart & Maffia, The Dub Syndicate en New Age Steppers waar dub, punk, hip-hop, electro en pre-industrial versmolten. Ook vandaag nog volgt de producer nieuwe muziek op de voet, met recent bv. nog collaboraties met Coldcut en Pinch).

Op de koop toe springt ook Radio Centraal die vrijdagavond mee in de bres met een speciaal Dub Central Feest rond Adrian Sherwood met een speciale echo chamber, films rond dub, live dub concerten en dub deejays: Kosmo Sound (live band), Jah Shakespear, Professor Cat en Blackbird Sound.

De hele avond is uitverkocht, maar in Sterrenplaten maak je nog kans op vrijkaarten – Luisteren is zoals steeds de boodschap.

Sterrenplaten leidt je iedere vrijdag vanaf 21u door het beste wat muziek te bieden heeft, te beluisteren op Radio Scorpio: 106 fm (Leuven) of www.radioscorpio.be. De uitzending van vorige week – met de tradionele Artefact-special – kan je hieronder herbeluisteren.

www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten