Sterrenplaten: Bolt Ruin en 10 jaar Taping Policies

Bolt Ruin aka Brecht Linden debuteerde vorige week op Circuits, het elektronische zusterlabel van Consouling Sounds. Die geweldige zelfgetitelde ep “beweegt zich tussen de energie van hardcore punk en de delicaatheid van klassieke muziek” zoals Bolt Ruin het zelf treffend verwoord in het mooie Knack-interview van vorige week. Nu vrijdag is de Gentse Limburger te gast in Sterrenplaten en hebben we het onder meer over Les Mystère des Voix Bulgares en de showcase op de afsluitende zondag van het BRDCST-festival.

📷/ Frederik Poisquet

Ook komende zondag: 10 jaar Taping Policies. Gestart als bootleg label, en intussen uitgegroeid tot een plek waar video, documentaire, tapes, kortfilm en live-evenementen elkaar vinden: Jef Mertens doet het allemaal, neem zeker een een kijkje op de website. Op 7 april kan je in De Muziekacademie in Geel terecht voor een gezegende lin-up, met Bill Orcutt, Hellvete en Beyt Al Tapes, alsook een voortreffelijk filmluik. Sterrenplaten mag vrijdag een duoticket weggeven voor het verjaardagsfeestje.

Verder wijdt Sam je in in de wereld van The Caretaker, het voornaamste alter ego van Leyland Kirby. Met “Everywhere, an empty bliss” is de laatste fase in de “Everywhere At The End Of Time”-cirkel die startte in september 2016 rond.

Sterrenplaten kan je live luisteren nu vrijdag vanaf 9pm op Radio Scorpio via 106fm (Leuven) of www.radioscorpio.be. De vorige uitzending – met Het Interstedelijk Harmoniumverbond en Gonzo (Circus) te gast – kan je hieronder herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten